Home> Beveiliging> Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Laat uw pand en de inhoud ervan niet in vlammen opgaan

Brand beveiliging Brand is één van de ergste dingen die u kan overkomen. U heeft zovele zaken die u niet kwijt wilt. Denk maar aan al die mooie foto's van uw kinderen en kleinkinderen, of bijvoorbeeld heel wat vakantieherinneringen. Zowel brandbeveiliging van appartementen als brandbeveiliging van uw woning is van cruciaal belang. Of bent u bedrijfsleider? Ook uw bedrijf ligt u nauw aan het hart. U heeft heel wat tijd en energie in uw bedrijf gestoken, en wil dit niet in vlammen zien opgaan. Daarom denkt u eraan om een brandbeveiligingssysteem aan te brengen?

Er bestaan heel wat verschillende soorten systemen voor brandbeveiliging. Er moet dus eerst grondig bekeken worden welk type van systeem het beste bij de situatie past. Elke brandbeveiliging wordt op maat gemaakt en aangepast aan het pand en de te beveiligen goederen. Het is trouwens sinds 2012 wettelijk verplicht om de nodige detectoren aan te brengen, en dit zowel voor particulieren, openbare gebouwen en bedrijven.

Welke branddetectie heeft u nodig?

Als het om het opsporen van brand gaat, zijn er verschillende systemen. Gaat het om het opsporen van vlammen of eerder van hitte? Wilt u dat er CO, methaan, LPG of benzine wordt opgespoord? Wilt uw aspiratiedetectie (het nemen van luchtmonsters uit de te beveiligen ruimtes) of visualisatie (door middel van camera's)? Uiteraard is niet elk type voor elke brandbeveiliging geschikt. Er moet rekening gehouden worden met de goederen die u wilt beveiligen. Zo zijn de volgende opties mogelijk:

  • Sommige goederen vatten snel vuur maar ontwikkelen geen rook als ze branden. Optische rookdetectoren zijn hier dus geen optie.
  • Sommige materialen vatten geen vuur maar roken en smeulen enorm. Hier zijn rookdetectoren één van de belangrijkste mogelijkheden.
  • Wilt u ook detectie buiten het gebouw? Dit kan door middel van visualisatie of vlamdetectoren.

 

Hoe laat u uw brandbeveiligingssysteem installeren?

Brand beveiliging Maak eenvoudig een afspraak met ons via telefoon, via mail of via het invulformulier op onze website. Er wordt grondig besproken wat u precies nodig heeft aan beveiliging tegen brand. U krijgt een zeer uitgebreide offerte. Na uw akkoord gebeurt de installatie op de afgesproken datum. Ook voor vragen achteraf kunt u nog altijd bij ons terecht.

Brandbeveiliging gekoppeld aan inbraaksysteem

U kunt uw inbraaksysteem combineren met uw beveiliging tegen brand. Zo moet er geen extra centrale komen te staan. U kunt hierover vrijblijvend en uitgebreid advies krijgen.

Neem nu contact op

[ratings]